Poput epizoda serije
12

Amerikanka postala senzacija na mrežama zbog zakopanog tepiha u bašti: Misteriju su pratili milioni

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Ukoliko imate profil na TikToku, ali i drugim društvenim mrežama, posljednih dana bilo je nemoguće izbjeći dramu oko zakopanog tepiha Amerikanke Katie Santry koju su pratili korisnici širom svijeta.

O čemu je zapravo riječ? Katie je podijelila snimak iz svoje bašte, otkrivši da ima zakopan tepih ispod drveta, posumnjavši šta se nalazi u njemu. Uzevši u obzir da ju je jednog jutra dočekao polomljen ekran laptopa i razbacane stvari na radnom stolu, bez dokaza o mogućoj provali - posumnjala je da je riječ o paranormalnim aktivnostima.

@katiesantry

Replying to @heyhunnies_samanthahere Trying to sih up this rug

♬ original sound - Katie Santry
Tačnije, Katie je smatrala da ju proganja mogući duh tijela iz tepiha. I preko noći priča je eksplodirala. Santry je postala internet i TikTok senzacija, a milioni korisnika širom svijeta pratili su njene snimke u kojima je izvještavala o razvoju događaja vezanih za tepih.
@katiesantry

Replying to @Move Forward with KV I called, the police are coming to take a look. #hauntedtiktok #hauntedhouse #rug

♬ original sound - Katie Santry
Pozvala je policiju, ali bezuspješno. Da bi joj se nakon što je priča postala viralna, javili iz posebnog odjeljena te su došli s psima kako bi pretražili njenu baštu. Priča je imala mnogo zaokreta, a korisnici TikToka su željno iščekivali svaku novost.

Uzevši u obzir da su i psi nanjušili nešto, tepih je na kraju iskopan, međutim, na sreću vlasnice dvorišta priča se nije pretvorila u još jednu epizodu "true crime" serije te je u njemu pronađen samo otpad.

@katiesantry

THERE IS NO BODY!!!👏🏼🙏🏼🙌🏼 But i still want to know, WHO BROKE MY LAPTOP?!?

♬ original sound - Katie Santry
Ipak, fascinantno je koliko je ljudi širom svijeta pratilo ovu priču kao da je riječ o izlasku epizoda nove sezone omiljene serije.

"Ostaje drugo pitanje ko je razbio moj laptop? Ne znam. Tako sam zbunjena. Nema tijela. Iskreno, hvala bogu jer nema tijela. Mogu ostati u svojoj kući! Svi znaju gdje živim, ali barem me to ne proganja. Ali ko je razbio moj laptop?!", kazala je Katie u jednom od posljednjih snimaka o cijelom slučaju.