Zanimljivosti
83

Anarhisti postavili statue golog Trumpa "opremljenog" malim penisom

Klix.ba
(Foto: AFP)
Pet identičnih statua golog predsjedničkog kandidata SAD-a Donalda Trumpa pojavilo se u četvrtak ujutro u pet američkih gradova, a za sve je odgovoran anarhistički kolektiv INDECLINE.

Projekat nosi naziv "The Emperor Has No Balls" ili "Car nema mu*a", a riječ je o referenci na poznatu dječiju bajku "Carevo novo ruho" u kojem narcisoidni vladar biva uvjeren u postojanje nevidljive odjeće.

"Voljeli to ili ne, Trump je trenutno najveća ličnost u svijetu kulture. U davnim vremenima, takvi ljudi su idealiziranu upravu kroz spomenike", rekao je neimenovani predstavnik INDECLINE.

Ovo nije prvi put da se grupa obrušila na republikanskog kandidata predsjedničkih izbora u SAD-u. Nakon njegovih komentara o silovateljima iz Meksika koji ulaze u SAD, INDECLINE je na zidu pokraj graničnog prelaza u Tijuani nacrtala Trumpa sa lopticom za gušenje u ustima uz poruku "silujte Trumpa".

Statue sa primjetno malim penisom je u ime anarhista kreirao umjetnik Ginger. Spomenici golom Trumpu predstavljale su privremenu atrakciju, a neki su i simbolično uništeni.