Sarajevo Film Festival
491

Crveni tepih u znaku Palestine: Zastava i simboli kao izraz podrške

N. O.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Večerašnji crveni tepih Sarajevo Film Festivala bio je u znaku Palestine, a gosti koji su prošetali ispred Narodnog pozorišta istaknuli su zastavu pri ulasku na projekciju.
Pored toga, među večerašnjim gostima crvenog tepiha na Sarajevo Film Festivalu primijećen je i šal s palestinskim simbolima.

Pored toga jedan od gostiju nosio je i majicu sa zastavom Palestine.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Ovo nije prvi put da se tokom ovogodišnjeg izdanja SFF-a ističu simboli u znak podrške Palestini. Prije dva dana nepoznati mladić prošetao je crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta, a pažnju je privukla njegova dukserica kojom je poslao snažnu poruku.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

On je nosio crnu duksericu s natpisom "Free Palestine" i palestinskom zastavom te je jasno iskazao svoj stav o agresiji na Gazu.

Podsjetimo, crvenim tepihom večeras je prošetala ekipa filma "Djeda mraz u Bosni" predvođena rediteljem Emirom Kapetanovićem.

Rame uz rame s rediteljem su prošetali i ostali članovi ekipe filma: Vahid Duraković, Mirvad Kurić, Mirza Tanović, Armin Omerović, Rijad Gvozden, Miro Barnjak, Zana Marjanović, Vanesa Glođo, Mikša Anđelić, Monika Močević, Saša Peševski, Adis Sirbubalo, Mario Knezović, Almir Šahinović, Ismar Duraković.

U Narodnom pozorištu večeras će biti prikazan film "Redakcija" reditelja Romana Bondarchuk iz Takmičarskog programa SFF-a. Na crvenom tepihu večeras će se pojaviti ukrajinski reditelj Roman Bondarchuk koji je režirao film "Redakcija te ostatak ekipe filma Dar’ya Averchenko, Alla Tyutyunnik, Zhanna Ozirna.