Pogledaj snimak
11

Franjevac Mirko Majdandžić pjevao štićenicima u Bakovićima: Osmijesi na licima nakon stravičnih poplava

I. S.
Franjevac Mirko Majdandžić zapjevao je danas u Ustanovi za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu njegu Bakovići u Fojnici te obradovao njene korisnike.

Svirao je gitaru, a sa sobom je poveo i harmonikaša. Prisutni su uživali u njihovom zanimljivom nastupu te ih nagradili aplauzom. Ovim potezom dokazali su humanost u teškim trenucima nakon poplava koje su nedavno zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Majdandžić je od 2012. godine župnik župe Brestovsko kod Kiseljaka. Završio je Teološki fakultet u Sarajevo. Također je bio na služi u Sarajevu, Zenici, Uskoplju...

Njegova dobrota često oduševljava građane naše države. Prošle godine je na manifestaciji Noći Bosne i Hercegovine u Frankfurtu izveo sevdalinku "Kao što je Bosna moja" legendarnog Safeta Isovića.

"Mi ovdje u BiH smo jedan narod koji je možda nešto različitih korijena i vjerskih pogleda, ali mi smo ovdje jedno. Mi ovdje živimo. To što se nekad ne volimo, kao što se braća i sestre zavade, ništa ne mijenja na tome da smo mi sigurno braća i sestre", rekao je ranije za Deutsche Welle.