Pogledajte galeriju
208

Hiljade šarenih cvjetova uljepšalo sarajevske mostove, grad blista u proljetnom ruhu

L. R.
Žardinjere cvijeća ukrašavaju sarajevske mostove (Foto: V. D./Klix.ba)
Novi most Vijećnica (Foto: V. D./Klix.ba)
Ususret toplijim danima nekoliko sarajevskih mostova u centru grada jučer je ukrašeno cvijećem.

Kako bi glavni grad BiH izgledao ljepše i atraktivnije građanima, ali i svima koji će ga uskoro posjetiti, na nekoliko sarajevskih mostova postavljene su žardinjere s cvijećem. Tako žardinjere s raskošnim petunijama i pelargonijama krase Eiffelov most, Novi most Vijećnica te mostove Čobanija i Ćumurija.

No, ovo je ujedno svim zainteresiranim građanima Sarajeva poziv na Javni konkurs za najljepše uređen balkon i dvorište. Konkurs organizuje Grad Sarajevo, a traje još samo četiri dana. Vijest o tome podijelila je i gradonačelnica Karić te objasnila kako na ovaj način žele potaknuti sugrađane na ljepše i čišće okruženje.

"Sarajevo je uvijek imalo posebno lijepo uređene bašte i balkone. Još četiri dana su ostala za prijavu na Javni konkurs Grada Sarajeva za najljepše uređen balkon i dvorište. Pristigle fotografije će razmatrati uvaženi članovi Komisije, a najbolje će biti novčano nagrađene. Na ovaj način želimo poticati naše sugrađane na zdravije, ljepše i čišće okruženje. Sretno svima", poručila je gradonačelnica Benjamina Karić.

Pravo učešća imaju svi stanovnici sa područja četiri gradske općine, pristigle fotografije će razmatrati uvaženi članovi Komisije, a najbolje će biti novčano nagrađene. Detalje o konkursu moguće je pronaći putem linka.