Ovo su njihove reakcije
38

Influenserice iz Hrvatske i Srbije testirale simulator menstrualnih bolova na muškarcima u Sarajevu

L. R.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Hrvatska influenserica Nina Skočak i srbijanska influenserica Nina Pavićević nedavno su boravile u Sarajevu, gdje su uradile zanimljivu uličnu anketu s muškarcima iz Sarajeva.

Naime, regionalno poznate influenserice udružile su snage kako bi pokazale Sarajlijama kako to izgleda kada žene imaju menstrualne bolove.

One su uz pomoć simulatora menstrualnih bolova koji je bio priključen na muškarcima, pojačavale i smanjivale intezitet te pitale muškarce da opišu šta trenutno osjećaju. Na objavi je moguće vidjeti naizmjenične reakcije nekoliko muškaraca koje su srele u Sarajevu.

"Je li može ovo da stane", "Osjećam kao da mi se crijeva prepliću, kao da miješa karte s mojim crijevima", "Pulsira i osjeti se kroz noge. Je li i vama ovako isto", "Je li ovo maksimalno", "Kada mi djevojka kaže nešto: 'Da, draga, uredu draga.' Više se neću žalit", "Osjećam kao da mi se malo širi u stomaku", "Ne bi mogao ići na pos'o. Ma svaka vama čast", "Prosto divim se svakom ko ovo može da radi i stvarno mislim da bi žene trebale da imaju bilo kakvo odsustvo", "Ne bi mogao da živim, a ne da radim", bili su neki odgovora.

Nina Skočak je isto testiranje uradila i s prolaznicima u Zagrebu, kako bi podigla svijest o potrebi uvođenja menstrualnog bolovanja u Hrvatskoj. To je radila u sklopu svoje predizborne kampanje za EU izbore, gdje je bila na listi nezavisnih kandidata.

S druge strane, Nina Pavićević kreirala je Instagram profil pod nazivom "Kritički", gdje objavljuje edukativne sadržaje uz pomoć kojih nastoji rušiti stereotipe. Najčešće teme koje se mogu pronaći na njenom profilu su položaj žena, solidarnost i ljudska prava.