
Restorani će, isto tako, morati da promjene i menije da goste ne bi dovodili u zabludu.
Bugarske veterinarske vlasti donijele su naredbu prema kojoj su svi prerađivači mlijeka do 18. juna bili u obavezi da promjene nazive proizvoda u kojima umjesto mlijeka koriste biljne supstance.
To znači, da imenima „sir“, „kačkavalj“, „kiselo i slatko mlijeko“, „jogurt“ i slično mogu da budu nazvani samo prirodno mliječni proizvodi.
Dio proizvođača nije uspio da ispoštuje rok, jer je raspolagao velikom količinom starih etiketa, koje su dopremljene prije odluke veterinara. Zbog toga su zatražili tromjesečni prelazni rok, u kome će iskoristiti stare etikete. Oni su predložili veterinarima i da popišu sve stare etikete u njihovim magacinima.
Sličan problem očekuje i proizvođače mesa. Oni će biti u obavezi da, npr. salama ukoliko proizvod sadrži soju ili neke druge sastojke bude tako deklarisana i na etiketi.