Situacija u Hrvatskoj
86

Mještanku naljutilo kako izgleda plaža u njenom mjestu u osam ujutro: Ima li ovo smisla?

D. J.
Screenshot: TikTok
Screenshot: TikTok
Internetom se širi video jedne plaže na Jadranu koja je od ranog jutra pretrpana ručnicima koji služe kao rezervacija mjesta.

Na TikToku video koji je pod korisničkim imenim @megsbeauty objavila jedna od mještanki, brzo je stekao popularnost. Prošetala je plažom u svom mjestu u osam sati ujutro i ljutito poručila da se zbog rezerviranja mjesta ručnicima našla u nezgodnoj situaciji.

@megsbeauty

STOP rezervaciji mjesta na plazi! Uzrujana sam 'ko pas (no shade to dogs 🐶) EDIT: 1. ucinila sam lapsus linguae prilikom izrazavanja te se ispricavam - "moji" Austrijanci i Nijemci se odnosilo na germansko govorno podrucje s kojeg dolazim. TO NISU MOJI GOSTI! Nisam vlasnik apartmana, niti iznajmljujem apartmane. Navedene osobe su me cule na plazi kako govorim njemacki te su mi prisle s prigovorom. 2. Slijedom primljenih komentara podsjecam kako je hrv. legislativom Zakon o vlasnistvu, Zakonom o komunalnom gospodarstvu te Odlukama o komunalnom redu uredjena navedena problematika. Cinjenica je kako je ocito nedovoljno komunicirana sa strane jedinica lokalne samouprave odnosno turistickih zajednica prema turistima. Nadalje: lijepo Vas molim da se komentari zadrze na izrazavanju vlastitog misljenja. Molim Vas bez vrijedjanja, uvrijedljivih rijeci, molim Vas bez poticanja nasilja. Hvala Vam na razumijevanju!

♬ original sound - MegsBeauty| Lifestyle&Diaspora
"Ima li ovo smisla, na plaži sam, 8 sati ujutro. Pazi ovo, pazi ovih rezervacija. Gle, svi hoćemo turiste, svi želimo da troše pare, ali ima li ovo smisla. Da nema mjesta za doći u 8:00 i staviti ručnik zbog toga što... Uzela sam zraka koliko sam uzrujana. Neću imenovati imenom i prezimenom koji su to tipovi gostiju. Ali ću samo reći da su moji Austrijanci i Nijemci ljuti kao psi. Traže od mene, budući da ja jedina pričam njemački, da nešto napravim. Katastrofa, katastrofa", ispričala je u videu.

U opisu videa je napomenula: "'Moji' Austrijanci i Nijemci se odnosilo na germansko govorno područje s kojeg dolazim. To nisu moji gosti. Nisam vlasnik apartmana, niti iznajmljujem apartmane. Navedene osobe su me čule na plaži kako govorim njemački te su mi prišle s prigovorom."

Snimila je ručnike postavljene jedan do drugog na kojima je bilo kamenje kako ih ne bi odnio vjetar. Međutim, vlasnika nije bilo ni u blizini. Mnogi su u komentarima poručili da bi oni ručnike samo maknuli bez pitanja.

"Mjesto je javno, uzmeš i makneš ručnik", "Pokupiš sve ručnike i staviš na kraju plaže na jednu veliku gomilu pa neka preturaju cijeli dan dok ne nađu svoj", " Toga u Grčkoj nema, hvala Bogu, a ko ide u Hrvatsku na more, sam je kriv. Platiš kao budala, a ništa ne dobiješ", "Bacaj sve u smeće", "Kad ležaljka i suncobran ne bi bili 30 €, možda bi malo više ljudi rentalo iste", neki su od komentara.