Simbol potpore
26

Na poznatoj zgradi u Sarajevu osvanula još jedna velika vrpca: U pozadini se krije humani gest

N. O.
Postavljana mašna na zgradi Park Residence (Foto: I. L./Klix.ba)
Postavljena mašna na zgradi Park Residence (Foto: I. L./Klix.ba)
Na zgradi The Place, koja je ujedno prodajni centar za Park Residence Sarajevo osvanula je velika ružičasta vrpca, a iz kompanije The Place d.o.o. otkrili su nam šta se krije iza ovog projekta te da je riječ o humanom cilju u pozadini.

Iz ove kompanije su nam rekli da su povodom mjeseca borbe protiv karcinoma dojke organizovali posebnu akciju koja će trajati tokom cijelog mjeseca oktobra i u kojoj će učestvovati sve kompanije iz grupacije.

"U ovom izazovnom vremenu, zajedništvo i podrška su važniji nego ikad. Naša misija je jasna: skrenuti pažnju na važnost prevencije, podrške oboljelima i jačanja svijesti o borbi protiv karcinoma dojke", kazali su nam iz kompanije The Place.

Tim povodom na zgradi je osvanula ružičasta vrpca, koja simbolizira sudjelovanje, solidarnosti i potporu u borbi protiv raka dojke.

Postavljena mašna na zgradi Park Residence (Foto: I. L./Klix.ba)
Postavljena mašna na zgradi Park Residence (Foto: I. L./Klix.ba)

"U oktobru, mjesecu posvećenom podizanju svijesti o raku dojke, Park Residence ponosno najavljuje kampanju donacija u korist udruženja Think Pink BiH. Kao društveno odgovorna kompanija, smatramo da je naša odgovornost da podržimo borbu protiv ove bolesti, te ćemo donirati novčana sredstva u cilju podrške ženama oboljelim od karcinoma dojke. Vjerujemo da zajedno možemo stvoriti razliku. Ova kampanja nije samo prilika da prikupimo sredstva, već i da podignemo svijest o važnosti redovnog pregleda i prevencije", napominju.

Pojasnili su kako velika ružičasta vrpca na zgradi njihovog prodajnog centra nije samo simbol već i podsjetnik da smo zajedno u ovoj borbi: "Naša zajednica je snažna, a svaka podrška ima svoju težinu".

Uz to i kompanija Granoff se priključuje akciji gdje će za svaki račun iznad 100 KM, donirati 5 KM za podršku borbi protiv karcinoma dojke te poručuju: "Zajedno možemo postići velike stvari i pružiti nadu onima kojima je potrebna".

Pored toga u hotelu Monti će na meniju biti i poseban kolač spreman s ljubavlju – Think Pink kolač, a od svakog prodanog komada donirat će 3 KM.

"Uživajući u slasticama, pružate podršku onima koji se bore sa ovom bolešću. Svaki zalogaj postaje dio veće priče o nadi i borbi", napominju.

Postavljanje mašne na zgradu Park Residence (Foto: I. Š./Klix.ba)
Postavljanje mašne na zgradu Park Residence (Foto: I. Š./Klix.ba)

Sav prikupljen novac tokom ovog mjeseca bit će doniran udruženju Think Pink BiH za potrebe nabavke i distribucije paketa za novooperisane žene.

Također, pozivaju i građane da postanu dio ove važne priče o podršci našim heroinama.

"Na društvenim mrežama objavite fotografiju i tag sa ružičastom vrpcom na zgradi The Place, fotografiju sa Think Pink kolačem iz hotela Monti, ili fotografiju obavljene kupovine u našim Granoff prodavnicama. Za svaku objavu sa označavanjem i hashtagom #ZaNjuZaŽivot, doniramo dodatnih 1 KM. Ovaj mali korak može dovesti do velikih promjena", poručuju te napominju da "zajedno, stvaramo val nade i podrške, a svaka podrška čini razliku".