Brojne reakcije
135

Nestanak struje bio je inspiracija za šaljivdžije na mrežama: Ovo su najpopularniji memeovi

N. O.
Foto: Twitter/Instagram
Foto: Twitter/Instagram
Tokom dana došlo je do kolapsa elektroenergetskog sistema u Bosni i Hercegovini, dijelovima Hrvatske, Albanije i Crne Gore, a kako to obično biva - na društvenim mrežama su u tome pronašli inspiraciju za šale.

Višesatni nestanak struje uzrokovao je da mnogi ne mogu obavljati svoje poslove, zbog čega su imali priliku iskazati svoju kreativnost i podijeliti dosjetljive šale na mrežama.

Među, prvima su se oglasili Crnogorci koji su se šalili kako su uspjeli da "isključe struju u cijelom regionu". "Crna Gora bila iz fazona ako mi ostajemo bez struje moraju i komšije nema niko da se izdvaja", glasio je jedan od popularnih tvitova.
Uslijedile su šale na račun uposlenika državnih službi zemalja regije zaduženih za elektroprenos, a drugi su ukazali kako su "jučer svi bili nogometni stručnjaci, a danas inžinjeri elektrotehnike".

Uslijedio je i "nezaobilazni" savjet "zašto ne probaju da isključe i uključe", a ovo je bila i savršena prilika za podsjećanje na meme da je "Split zapravo Afrika, samo što ima struju".

Ovaj put je prethodno viralni meme "popravljen" da odgovara trenutnoj situaciji.
Hashtag "nema struje" je sve popularniji, a našalili su se i da je cijeli kolaps nastao jer je čistačica isključila "blok 3 u Kaknju iz utičnice, da usisa".
Nestanak struje je u većem dijelu Bosne i Hercegovine trajao između jednog i dva sata. Potpuna stabilizacija se očekuje u toku dana.