Nakon osvajanja zlata
142

Nizozemska olimpijka postala hit na mrežama: "Obećavam da niste spremni na njen glas"

L. R.
Screeshot/Youtube
Screeshot/Youtube
Nizozemska sportistkinja Femke Bol postala je hit na društvenim mrežama nakon što je zajedno sa svojim timom u štafetnom trčanju u kategoriji na 4x400 metara jučer osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

Naime, njeno sjajno istrčavanje privuklo je pažnju korisnika društvenih mreža, koji su samo nekoliko minuta nakon pobjede otkrili kako ona zapravo zvuči. Tako se društvenim mrežama proširio snimak njenog intervju iz marta.

"Obećavam, koliko god mislite da jeste, niste spremni na njen glas", pisalo je u opisu snimke koja je u međuvremenu obrisana sa društvenih mreža.

Snimka je mnoge iznenadila i nasmijala, te su je mnogi uporedili s Mickeyom Mouseom.

"Odbijam vjerovati da je ovo glas Femke Bol", "SAD je uništio Mickeya Mousea", "Ako zatvorite oči, možete se uvjeriti da je to Mickey Mouse", bili su samo neki od komentara.

Ipak, mnogi su je pohvalili zbog nevjerovatnog postignuća i nisu bili oduševljeni što je snimak njenog intervjua skrenuo pažnju sa osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Naime, nakon prve tri izmjene, u kojima su trčali Eugene Omalla, Lieke Klaver i Isaya Klein Ikkink, Nizozemska je bila na četvrtom mjestu s više od 50 metara zaostatka za američkom štafetom. Međutim, Femke Bol uspjela je prestići sprinterice Belgije, Velike Britanije i SAD-a i time osvojiti zlatnu medalju.