Održane radionice o najpoznatijem viskiju: Po čemu se razlikuje Tennessee viski od burbona
Prisutni su mogli čuti i o procesu proizvodnje Jack Daniels'a, koji počinje s vodom koja se crpi na izvoru Cave Spring u blizini destilerije. U izvorsku vodu dodaje se najkvalitetniji kukuruz, ječmeni slad, zrna raži i vlastita kultura kvasca. Nakon četiri do sedam dana fermentacije, kaša se destilira do 70% udjela alkohola, a potom prolazi omekšavanje kap po kap kroz tri metra aktivnog ugljena od javora.
Upravo je omekšavanje viskija u ugljenu ono po čemu se razlikuje Tennessee viski od burbona. Nakon omekšavanja, viski se ulijeva u nove, opaljene bačve od američkog bijelog hrasta, u kojima dozrijeva sve dok ne ocijenimo da je sazrio za punjenje u boce. O ovome, kao i o tome što je sve potrebno da bi jedan viski bio američki viski, kako prepoznati kvalitetan viski, kako napraviti koktel s ovim pićem, govorio je Filip Pleteš, Brand Advocacy za Jack Daniel’s.
"Jack Daniel’s prisutan je u više od 160 zemalja svijeta, a u Bosni i Hercegovini je već četiri godine za redom najtraženiji viski. Idealan je za svaku priliku, najbolje se sljubljuje s mesom dimljenim na roštilju, ali i s delikatnim jelima poput krema od zaslađenih jaja i mlijeka. Može naglasiti prirodni okus hrane, bilo da se konzumira uz jelo ili dodaje u njega. Njime možete natopiti kruh, peciva i pudinge, marinirati meso, začiniti pikantne i slatke umake te ga dodati da poboljša okus kuhanog jela”, istaknuli su iz Jack Daniel’sa.
Pored toga, obavezan dio Masterclassa je degustacija. Prisutni sudionici bili su u prilici probati čak četiri vrste najpoznatijeg viskija na svijetu: Number 7 klasični Jack Daniel’s, Gentleman Jack, Single Barrel i Jack Daniel’s Tennessee honey, viski sa medom, uvidjeti razlike i sličnosti u okusima, te naučiti kako napraviti koktel sa ovim viskijima.