Sarajevo
394

Počela sezona kupanja na bazenu Dobrinja, brojni građani pohrlili da se rashlade

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Danas je počela sezona kupanja na bazenu Dobrinja u Sarajevu, a brojni građani su se odlučili rashladiti. Kako je zabilježio fotoreporter Klix.ba, na ulazu se stvorio veliki red posjetitelja.

Iz preduzeća Lokom Novi Grad su objavili ulaz ograničen zbog gužve, kapaciteta bazena i sigurnosti plivača te se zahvalili na razumijevanju. Ulaznice koje su danas kupljene, a nisu iskorištene, mogu se iskoristiti drugi dan.

Cjelodnevne karte za odrasle iznose 10 KM radnim danima, a 12 KM vikendom. Cjelodnevne karte za djecu od šest do 12 godina su pet KM radnim danima, a šest KM vikendom. Ulaz za djecu do šest godina je besplatan.

Poludnevni termini (od 15 do 19:30) iznose šest KM za odrasle, a tri KM za djecu. Kada je riječ o posebnim ponudama, penzioneri mogu ponedjeljkom i utorkom na bazenu boraviti cijeli dan po cijeni od pet KM. Cijena porodične ulaznice za dvoje i više djece do 14 godina uz pratnju roditelja je 20 KM.

Kako navodi Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ), trenutno je u Sarajevu 35 stepeni Celzijusa. Padavine u vidu lokalnih pljuskova će već danas stići na zapad zemlje, dok će u nedjelju u većem dijelu BiH doći do pojave pljuskova s grmljavinom.

Zahvaljujući modernom sistemu za kondicioniranje bazenske vode, bazen Dobrinja jedan je od bazena sa najčistijom vodom u BiH bez obzira na broj korisnika, jer se svaka četiri sata kompletna količina vode u bazenu filtrira i dozira potrebnim količinama hlora i sredstvima koja održavaju pH vrijednost vode.​