Odlukom komisije
61

Predstavljeno idejno rješenje: Ovako će izgledati nova zgrada BZK Preporoda u Travniku

L. R.
Foto: Facebook/BZK Preporod Travnik
Foto: Facebook/BZK Preporod Travnik
U sklopu manifestacije "Ilhamijini dani" u Travniku danas je održana konferencija za medije povodom predstavljanja idejnog rješenja Doma kulture BZK u Travniku, koje je pripalo studiju Bottega Design.

Vijest o tome na društvenim mrežama podijelio je jedan od kreatora idejnog rješenja Edib Pašić.

"Izuzetno sam ponosan što je idejno rješenje novog Doma kulture Bošnjačke zajednice kulture Preporod u Travniku, kojeg smo osmislili kolege Mirza Hajdarhodžić, Tarik Salkunić i Edin Begic ispred studija bottegadesign.ba nagrađen prvim mjestom na arhitektonskom konkursu", naveo je Edib Pašić na početku svoje objave.

Pašić je istaknuo kako je njihov projekat izabrana u konkurenciji s još 10 drugih projekata te da se raduju realizaciji prvog poslijeratnog objekta BZK Preporod na teritoriji BiH.

"Hvala konkursnoj komisiji koja je prepoznala kvalitet našeg rješenja i u konkurenciji od još 10 projekata, izabrala naš projekat. Radujemo se daljoj razradi i nadamo se, skoroj realizaciji prvog poslijeratnog objekta BZK Preporod na tlu naše domovine Bosne i Hercegovine", naveo je.

Inače, BZK Preporod je temeljna i najstarija danas postojeća kulturna ustanova Bošnjaka s dugom tradicijom koja datira još iz 1903. godine.