Posljednja večer SFF-a
351

Slavljenička atmosfera na ulicama Sarajeva: Dernek se nastavlja dugo u noć

N. C.
Slavljenička atmosfera na ulicama Sarajeva (Foto: I. L./Klix.ba)
Slavljenička atmosfera na ulicama Sarajeva (Foto: I. L./Klix.ba)
Prava slavljenička atmosfera vlada ulicama Sarajeva zadnju večer 30. Sarajevo Film Festivala.

Nakon što je u Narodnom pozorištu održana svečana ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva time zvanično zatvoren ovogodišnji SFF, počela je zabava na ulicama našeg glavnog grada.

Iako je noćni život u Sarajevu prethodnih večeri bio bogat, ipak kao i svake godine, najbolje je sačuvano za kraj. I večeras se zabava odvijati na više lokacija gdje su organizirani muzički događaji.

Glavna mjesta okupljanja za večeras su Titova ulica, trg ispred Ekonomskog fakulteta, parking na Skenderiji, Žuta tabija gdje se odvijaju koncerti i nastupi DJ-eva. Sve lokacije su ispunjene građanima i turistima, a sadržaj je raznovrstan te zasigurno da svi mogu pronaći nešto za sebe.

Naime, na trgu ispred Ekonomskog fakulteta odvija se Summertime Festival, a ovdje večeras nastupa Goca Tržanj. TBF zabavlja prisutne na parkingu u blizini Grčke ambasade na Skenderiji u sklopu festivala Music Zone.

Ljubitelji sevdaha na Žutoj tabiji uživaju u najljepšim ljubavnim pjesmama koje izvodi Eldin Huseinbegović. Osim centra grada, zabava se odvija i na Ilidži gdje svoj koncert održava sarajevska grupa Zabranjeno pušenje.

Zasigurno najviše ljudi će privući švicarski duo Adriatique koji je večeras zadužen za dobar provod u Titovoj ulici. Vječna vatra i Titova ulica ponovo su mjesto najbolje zabave u gradu kojom se u Sarajevu ispraća još jedno izdanje Sarajevo Film Festivala.

SFF