Snimak osvojio mreže
5

Tiktokerica govorila jezikom kojeg će mnogi Slaveni razumjeti bez učenja: Kako je to moguće?

L. R.
Tiktokerica Tatyna Inyshina nedavno je putem svog profila objavila snimak koji je privukao veliku pažnju zbog činjenice da je koristila nepoznati jezik kojeg su zapravo mnogi razumjeli.

Tako Tatyna u snimku govori kako će koristiti "međuslavenski jezik, kojeg će razumjeti svi Slaveni bez učenja". To je zato što taj jezik uzima osnovice iz slavenski jezika i koristi ih za sporazumijevanje.

Snimak je ubrzo prikupio više od šest miliona pregleda, a mnogi su pisali kako u potpunosti razumiju šta Tatyna govori.

@tanya_inyshina

razumějemo vam čto ja govory? 🇧🇬🇲🇰🇧🇾🇷🇺🇲🇪🇷🇸🇧🇦🇭🇷🇸🇮🇨🇿🇸🇰🇺🇦🇵🇱 #interslaviclanguage #межславянский мой образ на видео от бренда @deelwear 🤍

♬ оригинальный звук - Tatyna Inyshina
"Ja sam iz Hrvatske. Razumijem sve od a do ž", "Bosanac ovdje. Sve sam razumio", "Zašto ovo razumijem", "Ljubav iz Makedonije", "Razumjela sam 99 posto toga", "Sve mi je jasno. Gdje mogu učiti ovaj jezik", "Iz Latvije sam, ali sve sam shvatio", "Ovo je suludo", "Kako je to moguće", "Nevjerovatno", bili su samo neki od komentara ispod ove objave.

Inače, riječ je o jeziku, koji je osmišljen 2006. godine s ciljem da se olakša komunikacija između državljana različitih slavenskih naroda. Kreirali su ga lingvisti iz različitih zemalja, koju je predvodio holandski lingvist Jan van Steenbergen.

Oni smatraju da ovaj jezik mogu razumjeti ljudi koji govore neki od navedenih jezika, kao što su: bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski, makedonski, slovenski, slovački, bugarski, ruski, poljski, češki i ukrajinski jezik.