Sarajevo
35

U Skenderiji otvoreno drugo izdanje Festivala za djecu, ulaz je besplatan

L. R.
Festival za djecu (Foto: T. S./Klix.ba)
Festival za djecu (Foto: T. S./Klix.ba)
Drugi po redu, Festival za djecu otvoren je danas u dvorani "Mirza Delibašić" na Skenderiji, a svi zainteresirani mogu ga posjetiti i sutra.

Brojni mališani i njihovi roditelji prisustvovali su otvorenju Festivala za djecu, gdje su imali priliku uživati kao cijela porodica.

Za dio festivalskog programa bili su zaduženi i mališani iz sarajevskih predškolskih ustanova, kao i osnovnih, plesnih i muzičkih škola te umjetničkih društava.

Pored toga, na različitim štandovima, djeca su imala priliku uživati u edukativnim sadržajima i zabavnih aktivnosti kao što su prostori sa crtanje, tobogani i facepainting,

No, ovaj festival je ujedno i prilika za predstavljanje različitih brendova namijenjen za djecu i porodicu, gdje se prisustvovalo više od 100 domaćih i stranih kompanija. Na taj način, brojni posjetioci mogu da ostvare i određene popuste.

"Manifestacija je već drugu godinu zaredom kreirana za naše najmlađe članove društva, u kome će uživati ne samo oni, nego i čitava porodica. Veliki broj kvalitetnih izlagača iz različitih oblasti proizvodnje i prodaje dječije opreme, hrane za djecu i majke, igračaka, pelena, dječije kozmetike, odjeće, zatim škole jezika, škole mentalne aritmetike, škole programiranja upotpuniti će sajamsku ponudu ove manifestacije", izjavio je ranije direktor Festivala za djecu Slaviša Kovačević.

Podsjećamo, Festival za djecu traje još sutra, a ulaz je besplatan za sve posjetioce.