"Festivalska groznica"
239

Zabava na ulicama Sarajeva trajala je do kasno u noć: Prolaznike zabavljali i trubači

N. O.
Festivalski dani u Sarajevu znače i zabave u gradu do kasno u noć, a dobroj atmosferi na ulicama doprinijeli su i trubači koji su rasplesali prolaznike.

Sinoć je otvoren jubilarni 30. Sarajevo Film Festival, a premda je primarni fokus na filmskoj umjetnosti, neizbježna stvar koja ga prati je i noćni život koji oživi u Sarajevu tokom festivalskih dana.

Tako je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine zabava trajala do ranih jutarnjih sati, a uz mnogobrojne sadržaje svako je mogao pronaći nešto za sebe.

Posebnu pažnju privukli su i trubači koji su zabavljali prolaznike u "Festivalskoj ulici".

Kao što se može vidjeti na snimku, mnogi su zastali i zaplesali nošeni dobrom atmosferom u gradu.

I ove godine Heineken Summer Lounge na platou Skenderija je jedno od omiljenih mjesta okupljanja svih ljudi željnih dobre zabave. Sinoć je posjetitelje na ovoj lokaciji zabavljao legendarni DJ Tom Novy, a tu su i Stellar & Dizzy Dee.

Druga lokacija koja je privukla mnoge je parking kod zgrade Ambasade Grčke gdje se održava Festival Music Zone. Ljubitelji ex-yu muzike zabavljala je sarajevska grupa Bombaj štampa.

Treća lokacija koja je privukla brojne posjetitelje je Trg oslobođenja na kojem se održava Summertime Madness Fest. Za nezaboravnu noć na ovoj lokaciji bio je zadužen Berin Buturović.