Emotivni snimak
292

Zagrebački vatrogasac s godišnjeg otišao gasiti požar, pa oduševio potezom nakon što je nagrađen

N. O.
Screenshot/RTL
Screenshot/RTL
Skromni vatrogasac iz Zagreba oduševio je susjednu Hrvatsku svojim potezom nakon što je s godišnjeg odmora otišao gasiti požar u Tučepima, a anonimni građanin ga je htio nagraditi za taj potez.

Josip Fabijanić, vatrogasac JVP Grada Zagreba za RTL je prethodno kazao kako je tu na ljetovanje, ali da se ipak odazvao dužnosti.

"Ja sam tu još uvijek na ljetovanju. Evo me! Na ljetovanju, već pet godina svaki put ide uniforma sa mnom. Moja žena je luda radi toga. I tri ili dvije sedmice miruje sve i tako sam rekao i ove godine: 'Dečki kad ja odem za Zagreb bit će sve mirno međutim, evo, nastala je ova kataklizma. Ali, ima, ima tu Boga, riješit ćemo mi to", kazao je prilikom javljanja iz Tučepa.

Njegov potez odlučio je nagraditi anonimni građanin koji mu je poklonio putovanje i to da na destinaciju izvan Hrvatske - kako ne bi bio u iskušenju da opet ide raditi tokom odmora.

Međutim, skromni vatrogasac je tu nagradu odlučio prepustiti 16-godišnjem mladiću iz Vukovara kazavši da mu je potrebnija.

Emotivne trenutke kad je saznao za nagradu zabilježila je ekipa RTL-a, a Josip na kraju nije mogao izdržati te se rasplakao. Ovaj skromni vatrogasac osvojio je srca u susjedstvu, a njegov potez svakako zaslužuje pohvale.