Šta vi mislite?
51

Žena iz Srbije otkrila šta je sve kupila u Parizu za 23 eura, tvrdi da je jeftinije nego na Balkanu

L. R.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Zbog porasta inflacije u svijetu, na društvenim mrežama često možemo pronaći snimke na kojima se upoređuju kakve su cijene bile prije nekoliko godina i danas, ali i kakve su cijene danas u različitim gradovima pa čak i državama.

Naime, Beograđanka koja živi u Parizu, putem TikTok profila pod nazivom @zimushkah često objavljuje sadržaje iz Srbije i Francuske, nedavno je otkrila šta je sve kupila u Parizu za 23 eura.

"Šta u Francuskoj možete kupiti za 23 eura? Cherry paradajz, slaninu, 10 jaja, litru mlijeka, cimet, kilogram mladog sira, salatu, tijesto za tart, kilogram banana, kilogram limuna, jedan krastavac, dvije paprike, kilogram jabuka i dva paketa vode. Mislim da je 23 eura korektno", navela je.

Njoj su se u komentarima ubrzo javili ljudi s Balkana, tvrdeći da je to nemoguće i da je prema njenoj objavi, ekonomičnije živjeti u Francuskoj nego u zemljama Balkana.

"Nema šanse", "Kod nas ništa", "U Srbiji ni trećinu ovih namirnica", "U BiH je mnogo skuplje", "Dva eura jeftinije nego u Srbiji", "U Njemačkoj je također mnogo jeftinije", "Sad ćemo svi u Francusku", "Meni djeluje mnogo jefitnije nego kod nas", bili su samo neki od komentara.

Na kraju je u komentarima istakla kako bi ove namirnice u Srbiji platila dva eura više u odnosu na Francusku.