Iznenađujući razlog
0

Znate li da princ William ne nosi vjenčani prsten: Lični izbor ili kraljevski običaj

A. Ć.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Princ William i princeza Kate u posljednje vrijeme zrače ljubavlju, posebno nakon što je Kate nedavno objavila emotivan video u kojem dijeli svoju borbu sa hemoterapijom. Iako njihova povezanost izgleda izuzetno snažno, mnogi fanovi kraljevske porodice primijetili su da princ ne nosi vjenčani prsten, a razlog za to je prilično iznenađujući.

William je odlučio da se odrekne tradicionalnog vjenčanog prstena tokom ceremonije 29. aprila 2011. godine. Tada je glasnogovornik izjavio za magazin People: "Biće samo jedan prsten, u skladu sa željama para." Izvor blizak princu otkrio je da "on nije za nakit" i da nikada nije nosio prsten, naglašavajući da je ova odluka isključivo lična.

Ova odluka nije neuobičajena u kraljevskoj porodici. Njegov djed, princ Filip, također je izabrao da ne nosi vjenčani prsten tokom braka s kraljicom Elizabetom II.

Kraljevska komentatorica Eloise Parker ističe da, iako je tradicionalno da kraljevske žene nose vjenčani prsten, nije uobičajeno da kraljevski muškarci to čine. "Kada imate vjenčanje koje gledaju milioni ljudi, svi znaju da ste oženjeni," dodala je.

S druge strane, kralj Charles III i princ Harry nose vjenčane prstenove. Harryjeva burma, napravljena od platinastog materijala sa teksturiranom završnom obradom, simbolizira njegov brak s Meghan Markle, čija je burma također izrađena od velškog zlata, kao i mnogi drugi prstenovi u kraljevskoj porodici.

Međutim, u posljednje vrijeme, pažnju javnosti privukao je i još jedan detalj. Princeza Kate također nije nosila svoj prepoznatljivi zaručnički prsten, koji inače nosi na lijevoj ruci i koji je pripadao pokojnoj princezi Diani. Ovaj izostanak izazvao je različite komentare.

Stručnjakinja za nakit, Ella Citron-Thompkins, naglašava da bi ovo moglo biti pitanje udobnosti ili praktičnosti, s obzirom na to da je zaručnički prsten prilično izvanredan i dragocjen, pa je moguće da ga princeza radije čuva na sigurnom.