Javljanje uživo
159

Zuckerberg ismijan jer je umak za hranu postavio na policu s knjigama

L. K.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg sinoć je saopćio kako Facebook mijenja naziv u Meta, što je privuklo veliki broj reakcija na internetu.
Tradicija komentarisanja i ismijavanja svakog Zuckerbergovog javnog istupa nastavljena je i nakon predstavljanja novog naziva najpopularnije društvene mreže na svijetu.

Osim što je milijarder prozvan jer se ne ponaša prirodno, korisnici društvenih platformi ismijali su i činjenicu da je tokom 90-minutnog javljanja uživo na njegovoj polici s knjigama stajala flašica umaka.

[TWITTER]1453828013628563457[/TWITTER]

O tome koliko je ovo neprirodan potez najviše govore hiljade tvitova u kojima korisnici postavljaju razna pitanja, porede Zuckerberga s vanzemaljcima i konstatuju kako bi ovo mogao biti još jedan dokaz da živimo u simulaciji.

No prema pisanju Independenta, umak je na policu postavljen namjerno. Naime, Zuckerberg je postavljajući umak na policu s knjigama podsjetio na javljanje iz 2015. godine, kada je održao prezentaciju uživo tokom koje je pržio meso i istovremeno koristio identičan umak.