Od 7 do 18 godina
8

Besplatne online radionice programiranja za djecu i tinejdžere

Pridružite se Coding Giants BiH na besplatnim online radionicama programiranja i otkrijte kako i vaše dijete može postati pravi programerski i IT gigant.

Ovog vikenda, 19. i 20. oktobra 2024. godine, učimo osnove programiranja, razvijamo logičko razmišljanje i vještine rješavanja problema, a sve to iz udobnosti vlastitog doma, online!

U eri brzog tehnološkog napretka, razvijanje digitalnih vještina postaje neophodno za djecu i mlade. Programiranje, kao jedna od ključnih vještina 21. stoljeća, nudi neograničene mogućnosti u gotovo svim sferama života u budućnosti. Zato su "Code with Giants" besplatne online radionice programiranja prilika koju roditelji sve više prepoznaju kao korak naprijed u obrazovanju njihove djece.

“Code with Giants” online radionice programiranja, namijenjene djeci i tinejdžerima od 7 do 18 godina, predstavljaju idealnu priliku da djeca I tinejdžeri na jednostavan i zabavan način zakorače u svijet programiranja. Kroz interaktivne projekte, djeca imaju priliku upoznati se s osnovama programiranja, razvijati logičko razmišljanja i vještine rješavanja problema – vještine koje su ključne u digitalnoj eri.

Zašto programiranje postaje sve važnije?

S obzirom na sve veću prisutnost tehnologije u svakodnevnom životu, programiranje se smatra osnovnom pismenošću digitalnog doba. Djeca koja od malih nogu savladaju osnove programiranja razvijaju sposobnosti koje im mogu pomoći ne samo u IT industriji, već i u brojnim drugim područjima.

Učenje programiranja djeci pomaže da:

• Razviju logičko i analitičko razmišljanje

• Povećaju sposobnost rješavanja problema

• Izgrade kreativnost kroz stvaranje vlastitih projekata

• Ojačaju samopouzdanje dok savladavaju nove zadatke

Sa "Code with Giants" radionicama, djeca prolaze kroz struktuiran program prilagođen njihovom uzrastu i nivou znanja, uz podršku stručnih mentora koji su tu da im pomognu na svakom koraku.

Šta čini "Code with Giants" radionice posebnim?

Ono što "Code with Giants" radionice programiranja izdvaja od drugih programa jeste potpuno online pristup edukaciji, koji omogućava djeci da uče iz udobnosti vlastitog doma, iz cijele BiH i dijaspore. Roditelji, posebno oni s užurbanim rasporedima, cijene fleksibilnost koju ovaj format omogućava. Nema potrebe za putovanjima, sve što je potrebno jeste računar ili laptop i stabilna internet veza.

Osim toga, program je dizajniran tako da svako dijete, bez obzira na prethodno iskustvo, može lako započeti s učenjem. Na radionicama se koriste kreativne i interaktivne metode kako bi se djeci predstavili osnovni principi programiranja, uz zabavu i zanimljive projekte.

Kome su radionice namijenjene?

"Code with Giants" radionice su namijenjene djeci i tinejdžerima uzrasta od 7 do 18 godina, bez obzira na prethodno iskustvo s programiranjem.

Uz to, djeca će se upoznati sa tehnologijama koje se danas koriste u industriji, čime se otvaraju vrata za njihovu daljnju edukaciju ili karijeru u IT sektoru. Programiranje nije samo vještina za one koji žele postati inženjeri – ono razvija sposobnosti koje su vrijedne u gotovo svakoj profesiji.

Prednosti “Code with Giants” radionica

Ove besplatne radionice predstavljaju odličnu priliku za roditelje da bez dodatnih troškova omoguće svojoj djeci pristup kvalitetnom obrazovanju. Radionice su osmišljene kao uvod u svijet programiranja, gdje djeca mogu isprobati programiranje prije nego što se odluče za dublje istraživanje ove oblasti.

Nakon što završe radionice, roditelji i djeca mogu donijeti informisanu odluku o tome da li žele nastaviti s učenjem kroz naprednije kurseve. Bez ikakvih obaveza, ovo je idealna prilika da djeca i tinejdžeri testiraju svoje interesovanje za programiranje i steknu osnovne vještine koje će im biti od koristi u budućnosti.

Kako se prijaviti?

Prijave za "Code with Giants" radionice su jednostavne i mogu se obaviti putem linka. Broj mjesta je ograničen kako bi se osigurala kvalitetna interakcija, stoga se preporučuje da roditelji što prije osiguraju mjesto za svoje dijete.

Radionice su savršen uvod u svijet programiranja i omogućavaju djeci da na zabavan i koristan način započnu svoje putovanje kroz digitalni svijet. Ulaganje u ovakve vještine danas može otvoriti brojne mogućnosti u budućnosti.

Ne propustite priliku da pružite svom djetetu priliku da uči uz IT stručnjake i da se pridruži generaciji koja će oblikovati budućnost tehnologije.

Prijavite svoje dijete već danas i neka započne svoje putovanje u svijet programiranja kroz "Code with Giants" radionice!

O CODING GIANTS BiH

Coding Giants BiH je inovativna međunarodna škola programiranja za djecu i mlade, fokusirana na inovativne oblike obrazovanja, koja svoje programe zasniva na najnovijim trendovima u programiranju. Škola posluje u više od 120 poslovnica širom svijeta i globalni je partner Microsofta u polju edukacija.

Kroz različite aktivnosti, preko 5000 djece iz Bosne i Hercegovine je već učestvovalo na različitim programima škole. Ono po čemu se Coding Giants online škola programiranja razlikuje od ostalih su programi u potpunosti prilagođeni uzrastu djece, organizovanje nastave po dobnim skupinama i u malim grupama, profesionalni programeri sa iskustvom u radu sa djecom, nastavni program koji je identičan onome po kojem uče djeca iz zemalja kao što su Njemačka, Španija, Poljska, Slovačka, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i mnoge druge u kojima posluje Coding Giants.

Za detaljnije informacije o besplatnim online radionicama i online školi programiranja kontaktirajte na +387 61 444 888 ili [email protected].