Watch 4 i Watch Ultimate
28

HarmonyOS na pametnim satovima dobio novo ažuriranje s brojnim poboljšanjima

E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Huawei je izbacio novu nadogradnju za posljednju seriju Huawei Watch GT 4 i Watch Ultimatea na HarmonyOS sistemu.
Iako HarmonyOS još uvijek nije stigao na pametne Huawei telefone te nije poznato ni da li će dolaziti na evropskom tržištu, nadogradnje ovog sistema uveliko dolaze na aksesoare, a prvenstveno na Watch GT 4 i Watch Ultimate uređajima.

Nova nadogradnja donijela je brojna poboljšanja na funkcionisanju i korisničkom iskustvu čim je kontrola životnih navika unosa i sagorijevanja kalorija te povezanosti uređaja još više poboljšana.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Jedna od primjetnih promjena u novom ažuriranju je dodatak novih opcija tonova metronoma, a tu je još i organizaciaj aplikacija.

Uz ikonicu aplikacije tu je i njen naziv što je dodatno olakšalo korištenje, a povećanje aplikacija je moguće osim ručno i pomoću krunice koja se nalazi na oba uređaja. Tu su još poboljšana koja se tiču broja alarma za bolju organizaciju rada.

Kako je od ranije poznato, Huawei Watch GT4 je predstavljen u Minhenu na događaju na kojem je prisustvovao i novinar portala Klix.ba te je tada prezentovana 4. serija kao spoj elegancije i sportskog sa brojnim poboljšanjima, funkcijama, a posebna je radost za selenofile koji će u svakom trenutku moći vidjeti u kojoj fazi je mjesec.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Ovo ažuriranje predstavlja nastavak Huaweiove predanosti poboljšanju svojih proizvoda kroz redovita softverska ažuriranja, čime osiguravaju da korisnici uvijek imaju pristup najnovijim funkcijama i poboljšanjima.