Savršena kombinacija
7

Kako da napravite viralan video za TikTok na svom Huawei telefonu?

E. M.
Kreiranje video sadržaja za društvene mreže podrazumijeva kombinaciju hardvera, softvera i kreativnosti, a u ovom tekstu vam donosimo prijedloge kako na najbolji način kreirati sadržaj kojim ćete postati prepoznatljivi.

Odlazak na putovanje, šetnja s porodicom, uživanje u nedjelji, planinarenje ili čak i dan na poslu, ukoliko želite na poseban način podijeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama preko Instagrama, Tik Toka ili drugih aplikacija, zahtijevat će i malo truda. Međutim, sve je to danas lakše uz kombinaciju kvalitetne kamere mobilnog uređaja, pristupačnosti aplikacija na Huawei AppGallery-u te doza kreativnosti.

Najbolja kombinacija videosadržaja na TikTok-u ogleda se u spajanju videa i fotografija. Uz odlične kamere Huawei mobilnih uređaja koji su bez konkurencije na tržištu imat ćete nevjerovatne snimke i fotografije koje možete spojiti u aplikacijama kao što su Canva i CapCut gdje ćete imati mnogo ponuđenih filtera i tranzicija kao i mogućnosti da umetnete eksterni zvuk u svoj video zapis te isti objavite na društvenim mrežama kao što su Instagram, Facebook, TikTok, Watsapp, Viber, Youtube, a koje su također dostupne u AppGallery-u.

Iako Huawei mobilni telefoni dolaze sa zaista mnogo prostora za pohranu video i foto sadržaja, možda ćete poželjeti svoja remek djela osim na društvenim mrežama zadržati i na virtualnim diskovima, a to nije bilo nikad lakše s obzirom da je olakšan pristup ka svim popularnim aplikacijama Google servisa među kojima i Google Drive, Google Docs, Google Photos, Dropbox, GMail i brojne druge.

Sigurno se pitate "Kako Huawei i Google aplikacije?" Sve je to sada lakše preko AppGallery- a, zvanične platforme za distribuciju aplikacija na Huawei uređajima, koje je omogućila da kroz dva klika sve bude riješeno. Naime, po otvaranju AppGallery-a koja je već integrisana na Huawei mobilnim uređajima, izdvojene su popularne aplikacije. Po kliku prve željene Google aplikacije, downloadati će se i Gbox, aplikacija treće strane koja omogućava lako i neometano skidanje svih Google aplikacija sa AppGallery trgovine.

Ostale Google aplikacije skidate jednim klikom, bez dodatnog skidanja Gbox aplikacije, te ćete nakon prijave svog Google računa imati sve što vam je potrebno na vašem Huawei telefonu. Ako tome dodamo i novu P seriju Huawei pametnih telefona koja će biti predstavljena 9. maja, samo je nebo granica.

Nova P60 serija Huawei pametnih telefona bit će predstavljena u Minhenu, a radi se o uređajima koji su nadmašili prethodnu P50 seriju koja je predstavljena prošle godine, a akcenat je upravo na fotografiji. Sistem koji se sastoji iz tri sočiva te moderne tehnologije obrade fotografije, prilagođavanje svjetlost i sjene za što realističniji rezultat onoga što oko vidi, pa i mnogo bolje, donosi zaista nevjerovatan rezultat spreman za publikaciju na društvenim mrežama bez ikakve dodatne obrade.

Huawei P60 Pro će mnogim infulenserima i ljubiteljima fotografije, ali i onima koji žele postati zapaženi na društvenim mrežama kroz video i foto sadržaje koji objavljuju, biti ostvarenje sna s obzirom raspon sočiva, omjer svjetlost i sjene na fotografijama te ponašanja leće u noćnim uvjetima.

Sigurno je da će Huawei u Minhenu predstaviti, kako to rade godinama, ono najbolje i čemu su posvećeni, a to je razvoj i revolucija hardvera za fotografiju, kreiranje jedinstvenog dizajna i estetskog izgleda uređaja te posvećenost dugotrajnosti baterije kao i otpornosti uređaja na vodu i prašinu za rad u svim uvjetima.