Još bolji kvalitet
1

Aplikacija Blackmagic Camera za iPhone podržava Camera Control funkciju, dobila nove mogućnosti

D. B.
Blackmagic Design je ažurirao svoju popularnu aplikaciju Camera namijenjenu uređajima s operativnim sistemom iOS, a njena 2.1 verzija donosi značajne nove mogućnosti primarno namijenjene korisnicima iPhonea 16.

Najvažniji novitet je Camera Control podrška, zahvaljujući kojoj korisnici mogu vršiti podešavanja poput zumiranja, ekspozicije, fokusa i ISO-a pomoću dugmeta Camera Control. Nadogradnja je stigla nakon verzije 2.0, koja je uvela izvornu podršku za iPad još u augustu.

Aplikacija sada također podržava direketan pristup iz kontrolnog centra, zaključanog ekrana i kontrola kamere na iPhoneu, čime je pojednostavljen način na koji korisnici mogu pokrenuti aplikaciju i pristupiti njenim funkcijama. Blackmagic je proširio kompatibilnost dodatne opreme te dodao podršku za uređaje kompatibilne s DockKitom uključujući Insta360 Flow Pro gimbal, tako da korisnici imaju više fleksibilnosti kada snimaju stabilizovani video u pokretu.

Blackmagic Camera 2.1 donosi opcije snimanja veće brzine za H.264 i H.265, što omogućava korisnicima da snime video bolje kvalitete bez oslanjanja na ProRes. Ova promjena bi mogla pomoći korisnicima da smanje zahtjeve pohranjivanja za svoje snimke bez žrtvovanja kvaliteta.