Android i iOS
26

Aplikacija Google Photos dobila nove AI funkcije za uređivanje videa

D. B.
Kompanija Google je dodala nove funkcije i nadogradnje za uređivać videa u aplikaciji Google Photos namijenjenoj korisnicima uređaja s Androidom i iOS-om.

Najveća novost su nove "predefinisane video postavke koje pokreće AI (umjetna inteligencija)". Ove nove postavke automatski skraćuju dužinu videozapisa, prilagođavaju osvjetljenje, mijenjaju brzinu i primjenjuju nove efekte uz samo nekoliko klikova. Neki od efekata koje pokreće AI omogućavaju praćenje pokreta, automatsko zumiranje ili usporeno snimanje. Nova kartica "presets" nalazi se ispod timelinea videa.

Ovo nije prva AI funkcija koja je stigla u Google Photos aplikaciju. U maju je Google dodao Ask Photos funkciju, AI chatbot pokretan Geminijem koji je omogućio detaljnije pretraživanje fotografija korisnicima u SAD-u.

Google je podesio i dodao neke funkcije specifične za Android. Novi alat za rezanje ima poboljšane kontrole za preciznije rezove, a tu je i nova funkcija "automatskog poboljšanja" koja automatski poboljšava boje i stabilizira snimke. Također, dostupan je i novi "speed" alat, koji može ubrzati ili usporiti akciju.