Bit će veoma tanak
86

Appleov iPhone 17 Slim će imati novu vrstu OLED ekrana

D. B.
S obzirom na pad prodaje iPhonea Plus u proteklim godinama, Apple traži novi način da zamijeni Plus liniju nečim zanimljivijim, bar tako govore glasine. To bi trebao biti iPhone 17 Slim, novi model u ponudi smartphonea s cijenom višom u odnosu na Pro Max seriju.

Nove informacije je otkrio DigiTimes, koji navodi da će nadolazeći iPhone 17 Slim koristiti novu vrstu OLED ekrana, koji bi mogao omogućiti da uređaj bude ekstremno tanak. Manje poznati tajvanski brend Novatek nedavno je predstavio novi TDDI OLED ekran, koji kombinuje sloj sa senzorom za dodir i driver ekrana u jednu jedinicu. Zbog toga se naziva TDDI, što znači Touch and Display Driver Integration.

Iako to ne zvuči kao neka potpuno nova tehnologija, ipak bi se mogla pokazati ključnom za smanjenje debljine smartphonea.

DigiTimes navodi da će Apple najvjerovatnije koristiti Novatek kao dobavljača OLED panela sljedeće godine te da će oni postati dio iPhonea 16 Slim, no zasad nema zvanične potvrde partnerstva. Apple bi mogao testirati novu tehnologiju na drugim uređajima prije nego je uvede u svoju liniju iPhonea. Primjera radi, "testno polje" mogu biti Apple Watch ili iPad.

Zasad su ovo sve samo glasine, a Apple bi čak mogao koristiti i neko drugi ime za svoj uređaj.