Košta 629 dolara
31

Avata je novi DJI dron, ima zaštitu propelera i leti 18 minuta

D. B.
Kompanija DJI je predstavila novi dron pod nazivom Avata za koji kaže da pruža "vrhunsko imerzivno iskustvo" za fanove FPV leta, odnosno leta iz prvog lica.

Dron se uparuje s DJI Googles 2 naočalama i DJI Motion kontrolerom te nudi "gotovo izvantjelesno iskustvo leta". Ovaj dron se može koristiti i putem postojećeg DJI FPV Remote Controller 2 kontrolera i DJI FPV Googles V2 naočale.

[TWITTER]1562786884132036608[/TWITTER]

Avatu napaja baterija kapaciteta 2.420 mAh koja je dovoljna za 18 minuta leta, a dron je težak ukupno 410 grama. Dolazi s integrisanim štitnicima propelera, kako bi bio što sigurniji u zatvorenim prostorima, dok njegova ultraširoka kamera s vidnim poljem od 155 stepeni posjeduje 1/1,7-inčni CMOS senzor te može snimati 4K video pri 60 fps, kao i 2,7K video pri 50/60/70/120 fps.

Avata može lebdjeti kao standardni dron, ubrzavati kao trkaći te brzo prolaziti kroz uske prostore, dok se zaustavlja u "djeliću sekunde". Ako sleti naopako, novi Turtle Mode mu omogućava da se okrene i ponovo poleti.

Kada je riječ o modovima, postoje tri, a to su Normal, Manual i Sport.

U modu Normal se Avata ponaša slično kao i drugi DJI dronovi, lebdi u mjesti koristeći satelitsku navigaciju ili sisteme vizuelnog pozicioniranja na njenom dnu. Manual mod je dostupan samo kada se koristi DJI FPV Remote Controller 2 i pruža punu neograničenu kontrolu kako bi se dobilo imerzivno iskustvo FPV leta, a korisnik ima mogućnost prilagođavanja parametara prema svojim željama.

Mod Sport je kombinacija pomenuta dva moda, nudi mogućnosti dinamičnog kretanja koje dolaze u Manual modu, kao i neke ključne sigurnosne funkcije moda Normal.

DJI Avata je već u prodaji i košta 629 dolara, a oni koji odaberu paket s dronom te DJI Goggles 2 naočalama i DJI Motion Controller kontrolerom, morat će izdvojiti 1.388 dolara. Također, moguće ga je kupiti uz DJI FPV Goggles V2 naočale i DJI Motion Controller po cijeni od 1.168 dolara. U prodaji je i paket s dvije baterije te hubom za punjenje, koji košta 279 dolara.