30. godina PlayStationa
56

Besplatni My First Gran Turismo demo stiže ove godine

D. B.
Sony se priprema za proslavljanje 30. godišnjice konzole PlayStation, a tim povodom će lansirati specijalni Gran Turismo demo.

Demo nosi naziv My First Gran Turismo te će se pojaviti krajem godine, a svi korisnici konzola PlayStation 4 i PlayStation 5 moći će ga besplatno preuzeti. Detalja zasad nema, no postoje dva nagovještaja šta se može očekivati. Demo će "uključivati neke omiljene automobile, staze i trkaće događaje, koji će probuditi nostalgiju i podsjetiti na uzbuđenja prvog GT iskustva".

S obzirom na činjenicu da će biti besplatan, očekuje se da će demo sadržavati mali broj staza i automobila.

Gran Turismo 7 se već oslanja na sadržaj koji budi nostalgiju, tako da se očekuju staze Deep Forest, Grand Valley, High Speed Ring ili nešto slično.

Što se tiče vozila, mnogo prvobitnih brendova je još uvijek u igri, čak i uprkos nejasnom statusu TVR-a.

Besplatne demo verzije Gran Turisma su rijetke. Postojao je Gran Turismo HD iz 2010. godine, besplatni demo Gran Turismo 5 Prologue iz 2008. godine, GT6 GT Academy demo iz 2013. kao i online otvorena beta za Gran Turismo Sport tokom 2017. godine.

Demo je dio velike proslave planirane za naredna tri mjeseca, a sve počinje PS Pluy vikednom besplatne igre od 21. do 23. septembra. Podsjetimo, 30. godišnjica PlayStationa je 1. decembra.

U sklopu proslave se očekuju specijalni PSN avatari, muzika iz serijala God of War i drugih naslova, PlayStation turniri u brojnim sportskim naslovima, kao i u Tekkenu 8 i Guilty Gear Striveu, ali i lansiranje kolekcije inspirisane PlayStationom pod nazivom Shapes of Play.