Promjene funkcije
25

Blokirani korisnici će moći vidjeti vaše postove na X-u

D. B.
Vlasnik društvene mreže X (nekadašnji Twitter) Elon Musk je najavio promjene funkcije blokiranja na ovoj platformi, tako da će blokirani korisnici moći vidjeti postove osoba koje su ih blokirale.

Blokirani korisnici neće imati mogućnost interakcije s profilima korisnika koji su ih blokirali, no moći će vidjeti njihove postove. Izvor iz X-a je za The Verge otkrio da se promjene funkcije uvode jer korisnici već mogu vidjeti i uspostaviti interakciju s profilima koji su ih blokirali prelaskom na profil koji nije blokiran.

Musk je želio onemogućiti funkciju blokiranja na X-u odavno. Prije nešto više od godine je izrazio želju za ukidanjem blokiranja na X-u, a izuzetak su bile direktne poruke. On je tada kazao da će blokiranje "nestati kao funkcija" tvrdeći da ona "nema smisla".

U maju je saopćeno da će se promjena funkcije blokiranja implementirati, ali nije objavljen precizan rok. U postu je navedeno da će na ovaj način korisnicima s blokiranim profilima biti omogućeno da "otkriju i prijave potencijalno loš sadržaj koji ranije nisu mogli vidjeti".