Nakon verzije za Mac
0

ChatGPT sada ima aplikaciju za Windows

D. B.
Kompanija OpenAI trenutno testira aplikaciju za ChatGPT namijenjenu operativnom sistemu Windows, no zasad je dostupna samo korisnicima koji plaćaju ovu uslugu.

Baš kao što je slučaj s verzijom ChatGPT-a za Mac, aplikacija za Windows omogućava korisnicima da postavljaju pitanja chatbotu pokretanom AI tehnologijom putem prozorčića koji se može držati otvorenim uz druge aplikacije. Brzi pristup aplikaciji je omogućen kraticom Alt+Space.

Aplikacija omogućava upload fajlova i fotografija u ChatGPT te dolazi s pristupom pregledu o1 modela kompanije OpenAI, koji je sposoban za "rasuđivanje". Međutim, aplikaciji još uvijek nedostaju neke mogućnosti poput naprednog glasovnog moda.

Nedugo nakon što je OpenAI lansirao ChatGPT aplikaciju za Mac u junu, developer je uočio sigurnosnu ranjivost koja je pohranjivala konverzacije u tekstualnoj formi. Potom je kompanija riješila taj problem i sada enkriptuje lokalno pohranjene podatke.

Iako samo pretplatnici usluga ChatGPT Plus, Enterprise, Team i Edu mogu koristiti aplikaciju na Windowsu, iz OpenAI-ja kažu da je planiraju ponuditi svima nešto kasnije ove godine.

Aplikacija se može preuzeti putem Microsoft Storea.