Nova generacija
0

Huawei predstavio Mate X2 pametni telefon na preklop

E. M.
Richard Yu na promociji Mate X2
Richard Yu na promociji Mate X2
Huawei Mate X2, predstavnik nove generacije Huawei telefona na preklop, sa potpuno novim Falcon Wing dizajnom, predstavljen je danas i zvanično u dvije verzije od 256 i 512 GB memorije za pohranu.

Huawei Mate X2 odlikuje se potpuno novim, kompaktnim dizajnom sa namjerno pomjerenom tačkom ravnoteže, što rukovanje čini izvanrednim, bilo da je sklopljen ili otvoren.

Rasklopljeni ekran jedan je od najvećih u industriji koji nudi konzistentno korisničko iskustvo. Kreiran sa preciznošću, Mate X2 se savija i podjednako rasklapa u ravni ekran, a okvir od čelika i ugljeničnih vlakana visoke čvrstoće uređaj čini laganim, a istovremeno izgleda i robustno.

Opremljen je četverostrukom Leica Ultra Vision kamerom, snažnim stereo sistemom zvučnika i brzim Kirin 9000 5G čipsetom čime je postao jedan od predstavnika najbolje tehnologije koju globalna industrija nudi.

"Sa nekim od najboljih softverskih i hardverskih inovacija u svojoj osnovi, Mate X2 predstavlja ogroman korak naprijed i postavlja novu granicu budućim uređajima na preklop“, rekao je Richard Yu, izvršni direktor i Chief Executive Officer Huawei Consumer BG, te dodao:

"Iako je HUAWEI Mate Xs u velikoj mjeri smatran najboljim sklopivim uređajem u klasi, nastavili smo da insistiramo na novim načinima za dodatno poboljšanje iskustva. Mate X2 predstavlja budućnost tehnologije pametnih telefona, sa pionirskim inovacijama i zaista fantastičnim korisničkim iskustvom."

Sa svojim dual-screen dizajnom, dijagonala unutrašnjeg displeja Mate X2 iznosi 8 inča. Pored toga, Huawei Mate X2 predstavlja magnetno kontrolisani nano optički sloj kako bi smanjio refleksiju. Potpuno neometano radi sa 6,45-inčnim spoljnim OLED ekranom. Oba ekrana imaju super visoku rezoluciju, veliku brzinu uzorkovanja na dodir i brzinu osvježavanja od 90Hz, što pruža neometano iskustvo dok korisnici prelaze iz jednog režima u drugi.

Preklopljen Mate X2 posjeduje odnos širine i visine 21:9 spoljnog ekrana i kompatibilan je sa većinom najpopularnijih aplikacija. Rasklopljen, pretvara se u ekspanzivni pametni uređaj sa zlatnim odnosom širine i visine 8:7,1, koji nudi imerzivnije i impresivnije vizuelno iskustvo bilo da se drži vertikalno ili horizontalno.

Ispod svog minimalističkog izgleda Mate X2 krije još jednu inovaciju u industriji i to složenu višedimenzionalnu šarku koju je Huawei usavršavao pet godina. Ona omogućava uređaju da se savršeno preklopi, sa skoro neprimjetnim razmakom i minimizira nabore na spoljnom ekranu kada se uređaj rasklopi. Otvori duž bočnih strana su također sakriveni kako bi spriječili ulazak prašine i prljavštine u sistem i potencijalno oštetili ekran.

Nastavak saradnje s Leicom daje najbolje rezultate

Kao vodeći pametni telefon dizajniran od strane kompanije Huawei, lidera u industriji tehnologije mobilnih kamera, Mate X2 je opremljen četvorostrukom kamerom Ultra Vision Leica koja omogućava korisnicima da zebilježe i dijele detalje svog života, u bilo koje doba dana.

Super Sensing Wide kamera od 50 megapiksela ima jedan od prvih senzora koji uključuje RYYB niz filtera u boji (CFA), kao i 4-u-1 piksela i Full Pixel Octa PD AutoFocus mogućnosti za brzi fokus i snimanje visokokvalitetnih fotografija čak i u uslovima slabog osvjetljenja.

Telefoto kamera odlikuje se periskopskim dizajnom optike i podržava 10x optički zum, 20x hibridni zum i 100x digitalni zum. Ultra široka kamera od 16MPx nudi ne samo impresivno vidno polje za scenske snimke, već podržava i makro režim za snimanje objekata na udaljenosti od 2,5 cm od sočiva.

Jedinstveni dizajn Mate X2 omogućava korisnicima da iskoriste moćnu četvorostruku kameru Ultra Vision Leica za samoportrete.

Kada je riječ o zvuku, Mate X2 je potpuno opremljen da bude lično džepno kino. Stereo zvučni sistem sa dvostrukim zvučnikom koristi izuzetno tanke drajvere velike amplitude, sa izuzetno laganim kupolama od ugljeničnih vlakana i podržava Huawei Histen zvučne efekte, za izražavanje čak i najdelikatnijih detalja iz bilo kojeg izvora.

Mate X2 pokreće Kirin 9000, najintegrisaniji i najsvestraniji 5G čipset (SoC) sa najviše tranzistora do danas i pruža odlične performanse, efikasnost napajanja i povezivanje velikom brzinom.

Mate X2 takođe ima potpuno novi pametni antenski sistem koji dinamički bira najbolju antenu u odnosu na promjene u jačini signala i način rada pametnog telefona. Bez obzira na to da li je preklopljen ili rasklopljen, da li se drži vertikalno ili horizontalno, ovaj sistem obezbjeđuje snažan prijem signala za optimalno korisničko iskustvo.

Masivna baterija od 4500mAh podržava i 55W supercharge punjenje.

Mate X2 u svjetske prodavnice stiže 25. februara po cijenama od 2,289 eura za verziju od 256 GB i 2.416 eura za verziju od 512 GB.

Lideri u patentima

Yu je kazao da Huawei teži pružiti unaprijeđene proizvode i usluge te da su tokom 2019. godine uložili 15,3 prihoda, odnosno 131,7 milijardi kineskih juana u istraživanje i razvoj i više od 600 milijardi juana tokom samo posljednje decenije.

"Orijentisan ka inovacijama, Huawei ima više od 96.000 zaposlenih, 14 istraživačkih centara i 36 zajedničkih inovacionih centara širom svijeta, usredsređenih na istraživanje i razvoj. Zajednički trud donosi rezultate. Samo u 2019. godini Huawei je zauzeo prvo mjesto sa 3.524 prijave za patent Evropskom zavodu za patente (EPO). Kada je riječ o pametnim telefonima na preklop, Huawei je predstavio dvije generacije: Mate X i Mate Xs. Pored toga, skoro 90 patenata koji se odnose na sklopive ekrane već su odobreni", zaključio je Yu.