Inovacije u Barceloni
14

Huawei predstavio novu seriju pametnih satova i D2 koji 24 sata dnevno mjeri tlak

E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na ekskluzivnom događaju u Barceloni kompanija Huawei predstavila je svoje nove proizvode kao što su Fashion Edge satovi, ali i MatePad Pro i MatePad 12 X tablete.

Ovogodišnji moto Huawei Watch GT5 serije usmjeren je ka modnom pristupu tako da je sve prisutne u Barceloni očarao dizajnom, ali jedna dosta značajnija funkcija je Huawei TruSense sistem koji se po prvi put uvodi na satove, a koji podrazumijeva integrisanu funkciju praćenja zdravlja i kondicije.

Bez obzira na američke sankcije uspon Huaweija ne prestaje, što se moglo vidjeti i posljednjom prezentacijom tropreklopnog telefona, a u Barceloni su još predstavili i Huawei Watch D2, prvi nemedicinski pametni sat na svijetu, koji stalno mjeri tlak korisnika, dok su druge verzije satove usmjerene ka boljem praćenju sportskih aktivnosti i praćenjem drugih parametara zdravlja.

"Što se tiče tehnologije za krvni pritisak, Huawei ju je inovirao prije više od devet godina, uspostavljajući dugoročnu saradnju sa globalnim stručnjacima za hipertenziju, uključujući profesora Gregorija Stergioua, budućeg predsjednika Međunarodnog društva za hipertenziju i profesora Vanga Jiguanga, predsjednika Kineske lige za hipertenziju, i mnoge druge", kazali su iz Huaweija.

Satovi koji su predstavljeni dolaze u Standard i Pro verzijama, a Pro verzija dolazi s kvalitetnijom obradom od titanija i keramike.

Baterija GT serije traje i do 14 dana, a time su se pohvalili i ambasadori na događaju Pamela Reif i Mo Farah.

Novi tablet MatePad Pro veličine 12,2 inča je najnoviji flagship tablet okrenut ka razvoju kreativnosti i produktivnosti kod korisnika. Odlikuje ga OLED PaperMatte ekran sa svjetlošću od 2000 nita.

Drugi uređaj je MatePad 12X kao laganiji flagship model za mlađu generaciju.