Crossplay i niz noviteta
4

Igra "Call of Duty: Warzone Mobile" stiže na proljeće

D. B.
Kompanija Activision je tokom događaja CoDNext saopćila da će igra "Call of Duty: Warzone Mobile" biti dostupna gamerima od proljeća 2024. godine.

Riječ je o mobilnoj verziji igre "Call of Duty: Warzone" u kojoj će naredne godine širom svijeta moći uživati korisnici uređaja s Androidom i iOS-om. Igra je trenutno dostupna samo u određenim zemljama.

"Warzone Mobile" razvijaju kompanije Activision Shanghai i Beenox, a sadržavat će niz novih mogućnosti i poboljšanja u odnosu na verziju dostupnu za konzole i PC. Dio igre će biti nova mapa nazvana Caldera, koja je bazirana na pacifičkom otoku istog imena. Igra će ponuditi i novu šemu kontrola te će biti optimizovana za mobilne uređaje.

Također, "Warzone Mobile" će biti potpuno besplatan za igranje, a uključivat će niz mikrotransakcija poput skinova za oružje i likove. Iz Activisiona su naglasili da će sve mikrotransakcije u igri biti isključivo kozmetičke prirode te da neće utjecati na gameplay.

Očekuje se da će igra biti veoma popularna jer je riječ o prvoj mobilnoj verziji već popularnog naslova. Također, bit će kompetitivna jer će ponuditi crossplay opciju s konzolama i PC verzijama Warzonea. To znači da će igrači na svim platformama moći igrati jedni protiv drugih u istim mečevima.