Očekivanja su velika
25

Igra Indiana Jones and the Great Circle na Xbox i PC stiže u decembru, a na PS5 sljedeće godine

D. B.
Igra Indiana Jones and the Great Circle bit će dostupna korisnicima konzola Xbox Series X i S, kao i PC-a od 5. decembra, dok će vlasnici konzole PlayStation 5 čekati do proljeća.

Ova informacija je ujedno i potvrda glasina da će igra Xboxove podružnice MachineGames zaista stići na PS5. U februaru je direktor Microsoft Gaminga Phil Spencer rekao da The Great Circle ne dolazi na PS5 i Nintendo Switch, dok će drugi Xbox naslovi krenuti ovim putem. Međutim, čak ni to nije spriječilo glasine.

MachineGames je učestvovao u Microsoftovoj kupovini ZeniMaxa 2021. godine zajedno sa id Softwareom, Arkaneom i Bethesda Game Studiosom. U junu 2023. godine je potpredsjednik Bethesde Pete Hines svjedočio na sudu da su Disney i ZeniMax prvobitno planirali plasirati igru The Great Circle na više platformi, kao i da je ona postala ekskluzivna na Xbox nakon što je odobrena Microsoftova kupovina ZeniMaxa.

Xbox nema obavezu da plasira The Great Circle na PS5 ili bilo koju drugu platformu. Cijela ova situacija je odvojena od Microsoftove kontroverzne kupovine kompanije Activision Blizzard, gdje Xbox ima zakonsku obavezu da objavi nove igre kao što je Call of Duty: Black Ops 6 na konkurentskim platformama.