Adam Mosseri priznao
41

Instagram smanjuje kvalitet videa za postove koji nemaju mnogo pregleda

D. B.
Šef Instagrama Adam Mosseri je tokom vikenda pojasnio zašto su neki klipovi objavljeni na ovoj društvenoj mreži slabijeg kvaliteta nakon što su objavljeni, a odgovor se krije u njihovim performansama.

Odgovarajući na pitanje o tome kako stari storiesi izgledaju "mutno" u highlightsima, Mosseri je otkrio o čemu je zapravo riječ.

"Generalno, želimo prikazati snimke u najvećem mogućem kvalitetu. Međutim, ako se nešto ne gleda duži vremenski period, a znamo da se većina pregleda zabilježi nakon objave videa, u tom slučaju prelazimo na niži kvalitet videa. S druge strane, ako video kasnije ponovo postane popularan. mi ćemo mu vratiti veći kvalitet", izjavio je Mosseri.

Međutim, dodao je nešto čime je izazvao zabrinutost "manjih" kreatora.

"Mi smo skloniji većem kvalitetu za kreatore koji privlače više pregleda", rekao je šef Instagrama, a to znači da bi se manji kreatori mogli naći u nepovoljnijoj situaciji u odnosu na druge koji imaju veće platforme.

Međutim, Mosseri je kazao da promjena kvaliteta videa "nije ogromna" te da publika više mari za sadržaj videa nego za njegov kvalitet prikazivanja.

"Čini se da je kvalitet mnogo važniji originalnom kreatoru nego publici", kazao je Mosseri, no mnogi se neće složiti s njim.