Pokazani na modnoj reviji
5

LG-jevi "rastezljivi" ekrani sada su dio odjeće i torbi

D. B.
Rastezljivi ekrani kompanije LG pojavili su se na modnoj reviji kao dio koncepta odjeće i torbi, a to se dogodilo na Seoul Fashion Weeku u Seoulu.

Ekrani su dodani na prednji dio odjevnih predmeta, na rukave i na torbe koje su dizajnirali južnokorejski dizajneri Youn-Hee Park i Chung-Chung Lee.

"Uspjeli smo dizajnirati modne koncepte za budućnost s novim materijalima koji nikad ranije nisu postojali", rekao je Park.

Rastezljivi ekrani se mogu rastezati, saviti i uvrnuti, tako da idu korak dalje u odnosu na ekrane koji se mogu saviti i uvrnuti, a koji se koriste za sklopive mobitele. Kako bi ih učinio još fleksibilnijim, LG je napravio podlogu od silikona sličnog onom koji se koristi za kontaktna sočiva s microLED diodama manjim od 40 mikrometara, koje služe kao izvor svjetlosti. Iz LG-ja ističu da se ekrani mogu rastegnuti za do 20 posto.

Fleksibilna nosiva tehnologija se mnogo istraživala za potrebe mode, a tu su svakako i nevidljivi ogrtači. Južna Koreja je pokrenula nacionalni projekt za testiranje njihovog komercijalnog potencijala za nove tipove nosive tehnologije u više industrija. Glavni izazov je bio da ekrani budu više poput tkanine umjesto poput plastike, no čini se da je LG bar djelimično riješio problem.