Još zabave za fanove
23

Netflix najavio igre Squid Game: Unleashed i Monument Valley 3

D. B.
Netflix Games već ima prilično veliku kolekciju igara za mobilne uređaje, koja svakog mjeseca postaje sve veća. Tokom Gamescomovog događaja Opening Night Live u Kelnu u Njemačkoj, najavljene su još dvije nove igre, a to su Squid Game: Unleashed i Monument Valley 3.

Obje igre će biti ekskluzivno dostupne putem Netflix Gamesa, tako da oni koji ih žele igrati moraju imati pretplatu na streaming servis. Osim ovih ekskluzivnih igara, Netflix Games dodaje i starije naslove koji su bili veoma uspješni nakon lansiranja, a to su Monument Valley i Monument Valley 2.

Iz Netflix Gamesa je potvrđeno da će igra Monument Valley 3 biti dostupna od 10. decembra te je obećano da će ponuditi igračima najveću priču smještenu u Monument Valley univerzumu dosad.

S druge strane, datuma dolaska igre Squid Game: Unleashed još uvijek nema, no poznato je da druga sezona serije "Squid Game" debituje 26. decembra ove godine, tako da bi se i igra mogla pojaviti u isto vrijeme. Igru razvijaju Boss Fight i Netflix Game Studio, a riječ je o party royale igri s 32 igrača, koja donosi brojne izazove za gamere, a koje će oni prepoznati iz serije.

Tu su još neke igre koje su već dostupne ili će uskoro biti dostupne igračima. Ludo King: Netflix i Diner Out se već mogu igrati i potpuno su besplatne.

Igra Snake.io stiže 27. agusta, a Battleship 10. septembra. Monument Valley dolazi 19. septembra, Rollercoaster Tycoon Touch 8. oktobra, a Monument Valley 2 će biti dostupna od 29. oktobra.