Iz kompanije EA
53

Nova Skate igra stiže nakon 15 godina

D. B.
Igre na temu skateboardinga ušle su u novo zlatno doba u proteklih nekoliko godina zahvaljujući naslovima među kojima je Devolverov Skate Story te Helskate iz Phantom Coast Gamesa. Međutim, sada je najavljena još jedna igra iz najvoljenije skateboarding franšize.

Kompanija EA je najavila planove za lansiranje nove igre Skate uz rani pristup, koja će se pojaviti 2025. godine. Potvrda je stigla putem zvaničnog profila igre na društvenoj mreži X, a uključuje i snimak nove igre koja se trenutno testira za konzole te prvi put za PC putem Steama.

Fanovi dugotrajne franšize Skate su u proteklom periodu mogli vidjeti brojne teasere i nove informacije otkako je EA prvobitno najavila dolazak igre prije četiri godine. U junu prošle godine je potvrđeno da će igra biti besplatna za igranje uz mikrotransakcije, a otkriveni su i detalji o razvoju Flick-It sistema kontrole trikova. Proširene su mogućnosti prilagođavanja karaktera. Što se tiče priče, ona govori o povratku skatera u raspadajuće carstvo kompanije M-Corp.