Za korisnike usluge Plus
30

OpenAI uvodi napredni Voice Mode za ChatGPT

D. B.
Kompanija OpenAI počela je uvoditi svoju naprednu Voice Mode funkciju, a manji broj pretplatnika ChatGPT-a je već ima na raspolaganju te može obavljati razgovore s AI chatbotom.

Svi pretplatnici ChatGPT Plus usluge bi trebali dobiti pristup proširenom setu alata do jeseni ove godine. OpenAI je putem društvene mreže X saopćio da napredna verzija Voice Mode funkcije "nudi prirodnije razgovore u realnom vremenu te omogućava korisniku da prekine ChatGPT u bilo kojem trenutku, a također "osjeća" i odgovara na emocije korisnika.

Podrška za glasovne razgovore uvedena prošlog septembra u ChatGPT, a naprednija verzija je javno demonstrirana u maju. ChatGPT-4o koristi jedan multimodalni model za glasovne mogućnosti umjesto tri odvojena modela koje je koristilo njegovo prethodno audio rješenje, čime se smanjuje kašnjenje u razgovorima s chatbotom.

OpenAI je izazvao mnogo kritika u maju zbog glasa koji je zvučao kao holivudska glumica Scarlett Johansson, čija glumačka karijera uključuje i posuđivanje glasa AI liku Samanthi u filmu "Her". Dolazak naprednog Voice Modea je odgođen nakon "nesporazuma", a iako je kompanija insistirala da glas ne oponaša slavnu Johansson, ipak ga je uklonila.