Za fanove superjunaka
44

Poco predstavio smartphone F6 Deadpool Limited Edition

D. B.
Kompanija Poco zvanično je predstavila smartphone F6 Deadpool Limited Edition, koji je stigao u vrijeme dolaska filma "Deadpool & Wolverine" u kina.

Smartphone krasi crvena boja, kao i superjunaci Deadpool i Wolverine na stražnjoj strani. Također, Deadpoolov logotip je prisutan na dijelu gdje se nalazi bljeskalica.

Kupci će ga dobiti u unikatnom pakovanju, koje će pružati premium osjećaj. Punjač krasi Deadpool naljepnica, dok je "igla" za otvaranje SIM porta u obliku Deadpoolove maske. Također, kućište je ukrašeno sloganima koji će se svidjeti fanovima Deadpoola, no specijalnih tema ili wallpapera neće biti. Ostale karakteristike su slične "originalnom" modelu Poco F6, koji je stigao u maju.

Uređaj koristi 6,7-inčni 12-bitni OLED ekran rezolucije 2.712 x 1.220 piksela, frekvencije osvježavanja od 120Hz i maksimalne svjetline od 2.400 nita. Ekran je zaštićen Corning Gorilla Glass Victus staklom.

Pokreće ga Snapdragon 8s Gen 4 procesor uparen sa Adreno 735 GPU jedinicom, 12 GB LPDDR5x RAM-a i 256 GB UFS 4.0 memorije. Dual SIM omogućava korištenje dvije nano kartice.

Smartphone koristi Xiaomijev HyperOS.

Na stražnjoj strani je glavna kamera od 50 MP s optičkom stabilizacijom slike, kao i ultraširoka kamera od 8 MP, a tu se nalazi i LED bljeskalica. Naprijed je smješten selfie kamera od 20 MP, a u ekran je integrisan senzor za otisak prsta.

Uređaj napaja baterija kapaciteta 5.000 mAh, koja podržava 90W brzo punjenje.

Nažalost, smartphone je dostupan samo u Indiji.

Vezani članci