Nakon nove nadogradnje
7

Samsung Health omogućava praćenje medicinske historije, uzimanja lijekova i obroka

D. B.
Najnovija nadogradnja aplikacije Samsung Health donosi značajne promjene, jer ju je pretvorila u integrisanu platformu koja omogućava korisnicima da pristupe svojim zdravstvenim podacima, upravljaju lijekovima i prate dnevni unos hrane.

Aplikacija sada pruža mogućnost korisnicima da pristupe svojim zdravstvenim podacima iz klinika, bolnica i većih zdravstvenih mreža. Samsung se udružio s b.well Connected Healthom, koji je povezan s velikim Electronic Medical Record (EMR) sistemima u SAD-u, a to su Cerner Health, Epic System i Veradigm.

Korisnici mogu vidjeti svoje laboratorijske nalaze i ključne podatke putem aplikacije Samsung Health. Funkcija Health Records nudi upozorenja i uvide te može preporučiti ljekarske preglede na osnovu cijele zdravstvene historije korisnika. To uključuje vakcinacije, recepte, prošle posjete bolnici i relevantne rezultate testova.

Funkcija Medications tracking, koja se odnosi na praćenje uzimanja lijekova, lansirana je u SAD-u još prošle godine. Korisnik može dodati lijekove na svoju listu skeniranjem bočice tableta pomoću kamere mobitela, a aplikacija će prikazati detalje o rasporedu doziranja, propuštene doze i druge informacije o različitim lijekovima koje korisnik uzima, a koje uključuju recepte, sporedne efekte, upozorenja, interakcije lijekova i slično. Praćenje uzimanja lijekova se sada širi na Južnu Koreju i Indiju.

Samsung Health može skenirati bar kod hrane kako bi se ubrzao proces evidentiranja obroka. Ovo pomaže u praćenju unosa kalorija, ali i pruža nutritivne informacije o hrani. Ova funkcija prvo stiže do korisnika u SAD-u i određenim evropskim zemljama uključujući Francusku, Njemačku, Italiju, Nizozemsku i Poljsku, a kasnije će se proširiti i na druga tržišta.

Vezani članci