Prodaja u novembru
3

Samsung predstavio Galaxy A16 4G, sa šest godina podrške

D. B.
Samsung je zvanično predstavio Galaxy A16 5G prije nekoliko sedmica, a iako nije bilo spominjanja 4G verzije, ona je sada tu.

Samsung je u Francuskoj objavio saopćenje u kojem navodi da Galaxy A16 i Galaxy A16 5G "smartphoneima koji izdržavaju test vremena", a to je zbog činjenice da oba modela imaju osiguranu podršku u periodu od šest godina. Ta podrška uključuje nadogradnje OS-a i sigurnosne nadogradnje.

Galaxy A16 (4G) je gotovo identičan 5G modelu, ima 6,7-inčni FHD+ OLED ekran frekvencije osvježavanja od 50 Hz, bateriju kapaciteta 5.000 mAh s podrškom 25W punjenjem, tri stražnje kamere od 50, 5 i 2 MP, kao i prednju selfie kameru od 13 MP. Debljina smartphonea iznosi 7,9 mm, a na vodu je otporan po IP54 standardu.

Uređaj pokreće isti procesor kao i prethodni model A15 5G, a to je MediaTek Helio G99. Od povratka 3,5 mm utora za slušalice vjerovatno nema ništa, a ne spominje se ni cijena.

Prodaja u Francuskoj počinje u novembru, uređaj će biti dostupan u sivoj, zelenoj i plavoj boji, a informacije o dostupnosti na drugim evropskim tržištima očekuju se kasnije.