Nova mogućnost
0

Samsungov Galaxy Z Fold 3 će podržavati S Pen Pro olovku

D. B.
Nakon brojnih špekulacija, sve ukazuje na to da će Samsungov smartphone Galaxy Z Fold 3 podržavati S Pen olovku, preciznije, veću verzoju koja se naziva S Pen Pro.

Samsung je S Pen Pro olovku predstavio u januaru, a dokumenti koji su se pojavili na internetu govore da će se moći povezati putem Bluetootha i koristiti za rad na nadolazećem Galaxyju Z Fold 3.

Također, istu olovku će moći upotrebljavati korisnici mdoela S21 Ultra; Note 20, Note 20 Ultra, Note 10 Lite, Tab S7+, Tab S7, Tab S7 FE i Tab S6.

Podrška za S Pen Pro olovku na modelu Z Fold 3 nije veće iznenađenje, jer je Samsungov predsjednik mobilnog odjela TM Roh kazao da je sretan što ljudi žele da S Pen funkcioniše s Foldom. U decembru je navadeno da Samsung "želi donijeti neke karakteristike Galaxyja Note na druge uređaje".

Poznati tipster s Twittera Evan Blass je objavio render na kojem se vidi Galaxy Z Fold 3 s "novom Fold Edition S Pen olovkom". Moguće je da će ova olovka dolaziti u pakovanju s mobitelom, a da će se S Pen Pro olovka kupovati posebno.

Samsung će novi događaj Unpacked vjerovatno održati u Augustu te će predstaviti niz uređaja među kojima su Z Fold 3, Z Flip 3, nove Galaxy Watch satove i nove Galaxy Buds slušalice.