Dolazi na adresu
16

Samsungov kombi za servis mobitela ponovo na ulicama Njemačke

D. B.
Prije nekoliko godina je Samsung pokrenuo uslugu Repair Bus u Njemačkoj, što je zapravo predstavljalo servis na točkovima. Sada se kombi ponovo vratio, a postoje planovi da se ova usluga proširi na cijelu zemlju.

Ovog mjeseca će servisni kombi "pokrivati" gradove u kojim se održava Evropsko prvenstvo u nogometu, a to su Berlin, Minhen, Dizeldorf, Frankfurt, Hamburg i Keln. Do kraja ove godine će se usluga proširiti na 15 najvećih njemačkih gradova, uključujući Hannover, Stuttgart, Leipzig, Dortmund, Essen, Bremen, Dresden, Nuremberg i Duisburg.

Međutim, ovo je samo početak. Do kraja 2025. godine će Samsung Repair Bus stići u sve njemačke gradove koji imaju više od 20.000 stanovnika.

Usluga je prilično jednostavna. Korisnici naruče posjetu putem internet stranice tako što izaberu vrijeme i adresu, nakon čega kombi stiže te se obavljaju potrebne popravke uz korištenje originalnih Samsungovih dijelova. Servis uključuje zamjenu ekrana i baterija, no tehničari mogu pomoći korisnicima i sa softverskim nadogradnjama i backupom podataka.

Ukoliko se uređaj popravlja u periodu pokrivenom garancijom, potrebno je platiti samo 20 eura za Premium Service uslugu. Ako je garancija istekla, plaća se i popravak.

Treba reći da usluga nije namijenjena samo mobitelima, nego je moguće popraviti i tablet. Popravak traje oko 60 minuta.