Stižu nove mogućnosti
8

Sony će testirati glasovne komande za konzolu PlayStation 5

D. B.
Kompanija Sony je najavila da će započeti drugo softversko beta testiranje za konzolu PlayStation 5, a riječ je o promjenama koje se odnose na nadogradnje chatova, nova podešavanja korisničkog interfjesa, kao i glasovnu kontrolu.

PS5 može "slušati" takozvane "Hey PlayStation" glasovne komande i na taj način pronalaziti i pokretati igre, aplikacije i podešavanja, ali i omogućiti kontrolu sadržaja koji se gleda ili muzike koja se sluša. Oni koji ne žele koristiti glasovne naredbe, moći će ih isključiti u podešavanjima. GLasnova kontrola će biti prvobitno dostupna na engleskom jeziku za beta korisnike s profilima registrovanim u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Sony također pravi promjene za party chatove. Glasovni chatovi se sada zovu "parties" i korisnik može odabrati da li je party otvoren, odnosno da li se prijatelji mogu pridružiti bez poziva, ili pak zatvoren. Međutim, zasad će samo korisnici bete moći pristupiti otvorenim party chatovima.

Na PS5 stiže i niz drugih novih mogućnosti, kao što je zadržavanje određenih igara ili aplikacija na Home ekranu, nadogradnje dizajna trophy kartica i drugo.

Softverske nadogradnje će biti globalno dostupne svim PS5 i PS4 korisnicima nešto kasnije ove godine.

Vezani članci