Na tržištu u septembru
14

Sony predstavio Astro Bot kontroler za PlayStation 5

D. B.
Sony trenutno priprema avanturističku igru sličnu legendarnom Mariju, koja je namijenjena konzoli PlayStation 5 i inspirisana maskotom pod nazivom Astro Bot. Igra stiže u septembru, a kompanija je prije toga predstavila tematski dizajnirani DualSense kontroler. Na touchpadu se nalazi par robotski očiju, dok dugmad i ručke sadrže plavu boju koja je zaštitni znak simpatičnog Astro Bota.

Riječ je o bežičnom kontroleru Astro Bot Limited Edition Dual Sense, za koji iz Sonyja kažu da predstavlja pravo umjetničko djelo.

Nadolazeća igra koristi prednosti brojnih funkcija DualSense kontrolera. Developer je povećao broj tekstura koje igrač može osjetiti putem kontrolera i haptičkih povratnih informacija. Adaptivni odgovor okidača je poboljšan kako bi se iskoristile prednosti novih moći protagoniste. Sony navodi da se može "osjetiti zveckanje potisnika" kada se koristi jetpack i to je samo jedan od primjera.

Svaka nova moć u igri ima poseban tretman. To uključuje Dual Speeder gadget, koji pretvara kontroler u svemirski brod pokretan pokretom. Ove nove funkcije su namijenjene za sve DualSense gamepade, ne samo za onaj koji izgleda poput robota.

Tematski kontroler košta 80 dolara i isporučivat će se isti dan kao i igra, a to je 6. septembar.