Pomoću zelenog indikatora
1

Threads odsad pokazuje kada su korisnici online i kada koriste aplikaciju

D. B.
Društvena mreža Threads je ponekad na udaru kritika jer ne stavlja prioritet na sadržaj u realnom vremenu u svojim preporukama, a sada kompanija Meta dodaje indikatore statusa koji pokazuju kada je korisnik online kako bi pokušala zadovoljiti navedenu potrebu.

Opciona funkcija nazvana "activity status" prikazuje zeleni mjehurić uz profilnu fotografiju korisnika kada je on online. Indikator je namijenjen da pomogne korisnicima da pronađu druge i da uđu u interakciju s njima u realnom vremenu, naveo je šef Instagrama Adam Mosseri.

"Nadamo se da ćete sada, kad budete vidjeli da su vaši prijatelji online, lakše komunicirati", kazao je on.

Ovo je interesantan potez platforme koja još uvijek nema mogućnost slanja direktnih poruka. Ovakvi indikatori su uobičajeni za chat aplikacije poput Discorda i drugih, a među njima je i Instagram sa svojim robusnim mogućnostima direktnih poruka. Međutim, iz Mete su rekli da nema planova dodavanja mogućnosti slanja direktnih poruka na Threadsu.

Mnogi će reći da ni novi potez ne rješava problem, odnosno da ne zadovoljava želju korisnika za feedom koji je više orijentisan na informacije i razgovore u realnom vremenu. Umjesto toga Meta nudi indikatore statusa kao način za traženje trenutno aktivnih korisnika na platformi kao način poticanja razgovora koji će imati pravovremene odgovore.

No, bez jasnog načina za pronalaženje ljudi koji imaju pomenuti zeleni mjehurić uz profilnu fotografiju, nejasno je koliko će to zapravo biti lako.