Dobra vijest za gamere
4

Tomb Raider IV-VI Remastered stiže na PS4 i PS5 u februaru

D. B.
Kolekcija pod nazivom Tomb Raider IV-VI Remastered bit će dostupna korisnicima Sonyjevih konzola PlayStation 4 i 5 od 14. februara 2025. godine.

Ovi remasteri donose poboljšane vizuale, ali će gameri moći izabrati opciju old-school grafike kako bi uživali u nostalgiji. Isto važi i za kontrole. Postoje moderne kontrole inspirisane modernim naslovima iz serije, no gameri i u ovom slučaju imaju mogućnosti izbora te mogu koristiti "retro" kontrole.

Kolekcija uključuje više od 150 trofeja, koji odaju počast kultnim trenucima iz serijala. Photo mode iz Tomb Raidera I-III Remastered se također vraća, tako da igrači mogu dijeliti omiljene trenutke i ljepotu remasterirane okoline s ostatkom zajednice.

Treba reći da besplatne igre u ovoj kolekciji nisu bile numerisani nastavci. Remaster sadrži naslove Tomb Raider: The Last Revelation, Tomb Raider: Chronicles i Tomb Raider: The Angel of Darkness.

Crystal Dynamics i Eidos stoje iza ovih remastera, tako da su definitivno "prava stvar". Ovaj tim "potpisuje" Tomb Raider I-III Remastered, koji je dobio sjajne ocjene.